Tip na nákup

Kam s technikou na zimu? Třeba do garáže

lomax1Uskladnění zahradní techniky a zahradního nářadí. Oblast, která je bohužel často podceňována. V zimním období má technika a nářadí mít zasloužený odpočinek po práci, kterou vykonávaly od jara do podzimu. Před každou zimou by pak měly být vyčištěny a na zimu správně uskladněny. Uskladněny v suchém prostředí bez mrazu tak, aby nemohlo dojít k jejich poškození. A jak se má správně skladovat?

Technika ve sklepě nebo v garáži

Pro uskladnění nářadí je možné využít třeba zahradní a nářaďové domky. Nářadí totiž nemá takové nároky na skladování, jen je zapotřebí zajistit sucho, aby kovové části nekorodovaly. Mráz zase tolik nevadí. Ale zahradní technika, ať už elektrická nebo benzínová, jako jsou sekačky, motorové pily, křovinořezy a další, by kromě vlhka měla být chráněna také od mrazu. Proto se k uskladnění techniky využívají nejčastěji technické místnosti v domech, jako jsou sklepy a hlavně garáže. Tyto místnosti by neměly promrzat a technika by zde měla být chráněná i proti krádežím.

Garážová vrata jsou nedůležitější

Právě kvalita garážových vrat má velmi podstatný vliv na skladovací podmínky pro zahradní techniku, pokud je uskladněná v garáži. Pokud máte v garáži jen stará vrata, hrozí vaší technice hned dvojí nebezpečí. To první je vlivem kvůli mrazu. Tepelná izolace starých garážových vrat je mnohdy nedostatečná nebo vůbec žádná. I v garážích tedy může technika promrzat a chátrat. A druhé riziko je krádež. Bezpečnost starých garážových vrat je minimální a otevřeny mohou být za pár vteřin. Odcizením zahradní techniky z garáže může vzniknout škoda za desetitisíce. Doporučujeme tedy vyměnit stará vrata za nová. Mezi nejlepší druhy na našem trhu se řadí garážová vrata Lomax.

Lomax je jedničkou na českém trhu

Proč Lomax? Důvodů by mohlo být hned několik. Tím prvním je fakt, že právě vrata Lomax jsou jedničkou na českém trhu mezi českými výrobci. V nabídce je možné najít kompletní sortiment vrat, tedy sekční garážová vrata, rolovací, posuvná a také komerční, ale ty nás nezajímají. Pro nás je především důležité, že vrata Lomax dosahují vysokých izolačních schopností a nepromrzají. Díky kvalitním materiálům a moderním technologiím výroby mají vysokou pevnost a zabezpečení a brání tak poškození vrat a jejich násilnému otevření.

Sdílet
 

LUNÁRNÍ kalendář

Data nejsou k dispozici.

Fanděte nám na facebooku
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Doporučujeme

ZK_2017_3DZde v prodeji

  • Banner

Partneři

  • Banner
  • Dřevostavby
  • Banner